Tiyatro Kursu

tiyatroÖzdemir Nutku Dram Sanatı kitabının girişinde tiyatronun, özellikle genç kuşağın hayatında neden yer alması gerekliliğiyle ilgili genel hatlarıyla şunlardan bahsediyor;

- Bir yandan düşünsel, bir yandan estetik açıdan gelişmeyi sağlayan tiyatro öğrencinin kişiliğinin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayacaktır.

- Tiyatro, katılımcılarına düşünerek yorumlamayı ve dayanışmayı öğretirken, toplum yaşamı için gerekli sorumluluk duygusunu aşılar.

- Öğrencinin dil gelişimine katkı sağlayarak doğru ve güzel konuşmanın önemini öğretir ve  topluluk içinde rahatça hareket etme yetisini kazandırır.

- Tiyatro öğrencilere toplumun birer üyesi olarak  özeni aşılar, kamu bilincini sağlar, sorunlar üzerinde düşünmelerini öğretir ve yargılama yetilerini geliştirir. Sanatsal yaratının geliştirici, değiştirici, esnekleştirici gücünü ve en önemlisi insanı çok yakından tanımalarına olanak sağlar.

- Ayrıca tiyatro toplumun ortak karmaşalarına saldırarak, toplumun ruh sağlığına etkin olarak sağlıklı olanı gösterir, toplumu bilinçlendirir ve sorunlara nesnel gözle bakılmasını sağlar.

- Düşünce erkini ve özgürlüğü öğretirken toplumun ilerlemesindeki süreyi kısaltmada yardımcı olur, toplumsal duyarlılığı arttırır, toplumu ortak bir estetik düzeye çıkartmada önemli rol oynar.

- Okulların amacı gençlerin kafasını eğitmekse, tiyatronun amacı o gençlerin yüreğini eğitmektir. Amaç tiyatro sanatçısı yetiştirmekten ziyade yarının bilinçli seyircisini yetiştirip bu toplumun  kültürel ve ruhsal açıdan zenginleşmesi için katkıda bulunmaktır.

- Tiyatro yoluyla çocuklarımıza, gençlerimize bu dünyayı ve insanları bütün karmaşıklıkları, çelişkileri ve zenginlikleri içinde göstermek onların yarının dünyasını kavramalarında hazırlıklı olmalarını sağlamak eğitimimizin temel ilkelerinden biri olmalıdır.

- Yarının büyükleri ve yöneticileri olarak bugünün gençlerine tiyatronun eğitsel ve ruhsal açıdan büyük yararları olduğu bir gerçektir. Çocuklarımızı yarının Türkiye’sini geliştirecek bireyler olarak yetiştirmek istiyorsak, onları ilkokuldan başlayarak tiyatronun yenileştirici, bilinçlendirici ve geliştirici uygulamalarının içine sokmalıyız.

Bundan 40 – 50 yıl önce veya daha yakın bir geçmişte çocukluklarını yaşayan bir nesil çocukluğundan itibaren sanat eğitimi ve özellikle de tiyatro eğitimi almış olsaydı sizce gündemimiz bugün yine savaş, terör, acı ve gözyaşından mı ibaret olurdu.

Gelin gelecek nesillere zengin bir kültürel miras ve sağlıklı bir toplumsal bilinç bırakabilme adına daha geç olmadan bir adım atın. Sanatın ve tiyatronun hayatınızda yaratacak olduğu dönüşüme imkan verin. Daha kaliteli bir yaşamın sanatla mümkün olabileceğini siz de tecrübe edin.

Unutmayın ki; ”Bütüm sanatlar sanatların en büyüğü olan yaşama sanatına hizmet eder.”

Başvur